Hollewandpluggen

Hollewandpluggen

Tonen als Foto-tabel Lijst

22 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Hollewandpluggen

Hollewandpluggen zijn er in vele varianten zoals kunststof of metalen hollewandpluggen. Het voordeel van een metalen hollewandplug is de hogere lastopname. Een kunststof of nylon hollewandplug heeft een lagere lastopname. Toch zijn de kunststof hollewandpluggen het meest gebruikt in de DHZ. Hollewandpluggen worden gebruikt voor de bevestiging op gips en plaatmateriaal. Hollewandpluggen kunnen worden gemonteerd met behulp van een hollewand tang of met behulp van een schroevendraaier of accuboormachine. Een hollewandplug heeft een meervoudige spreiding achter het plaatmateriaal dat zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de belasting. Het voordeel van bevestiging met hollewandpluggen is dat het aanbouwdeel demonteerbaar blijft. 

Toepassing hollewandpluggen

De meest voorkomende toepassing van een hollewandplug is bij de bevestiging aan gipsplaat. Gipswanden zijn vaak dun en kwetsbaar. Daarom heb je voor een stevige bevestiging een speciale plug nodig. Omdat een hollewandplug de krachten beter verdeelt in de gipsplaat zijn hollewandpluggen beter geschikt voor de montage aan gipsplaat. Heb je geen ruimte achter de gipsplaat, dan is het aan te raden een gipsplaatplug te gebruiken.

Hollewandpluggen monteren

Bij het plaatsen van een hollewandplug wordt een gat geboort in het plaatmateriaal waarna de hollewandplug door het gat wordt gestoken. Hier tegen word het opbouwdeel geplaats en bestigigd met de schroef die door het aanbouwdeel in de hollewandplug wordt gedraaid. De hollewandplug spreid zich uit achter het plaatmateriaal en verdeeld de krachten over een groot oppervlak. 

Hollewandplug kopen

Hollewandpluggen voor diverse toepassingen kopen doe je makkelijk online bij de pluggen webshop Pluggen.nl. Hollewandpluggen van metaal of nylon? Je vindt ze allemaal bij Pluggen.nl. Selecteer aan de hand van onze filters de eigenschappen en vind makkelijk de juiste pluggen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem contact met ons op.

De voordelen van hollewandpluggen bij Pluggen.nl

  • Breed aanbod voor iedere toepassing
  • Staffelkorting, koop meer, betaal minder
  • Het aanboudeel blijft demonteerbaar doormiddel van het metrische binnendraad
  • Hoge belastbaarheid door viervoudige spreiding
  • Weerhaken voorkomen meedraaien tijdens montage
  • Makkelijk monteerbaar
De waardering van www.pluggen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 8 reviews.
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.