Hollewandpluggen

Hollewandpluggen

Tonen als Foto-tabel Lijst

27 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Hollewandplug

Een hollewandplug is een plug waarmee je iets kunt bevestigen aan een holle wand. Met een holle wand wordt bedoelt een wand met holle ruimte er achter. Hollewandpluggen zijn er in vele varianten zoals kunststof of metalen hollewandpluggen. Het voordeel van een metalen hollewandplug is de hogere lastopname. Een kunststof of nylon hollewandplug heeft een lagere lastopname. Toch zijn de kunststof hollewandpluggen het meest gebruikt in de DHZ. Hollewandpluggen worden gebruikt voor de bevestiging op gips en plaatmateriaal. Hollewandpluggen kunnen worden gemonteerd met behulp van een hollewand tang of met behulp van een schroevendraaier of accuboormachine. Een hollewandplug heeft een meervoudige spreiding achter het plaatmateriaal dat zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de belasting. Het voordeel van bevestiging met hollewandpluggen is dat het aanbouwdeel demonteerbaar blijft. 

Soorten hollewandpluggen / kiezen

Hollewandpluggen zijn er in verschillende soorten en varianten. Afhankelijk van de toepassing kies je de juiste hollewandplug. Kijk naar de dikte van de holle wand en wat voor gewicht je er aan wilt bevestigen. Bijvoorbeeld bij het ophangen van een lamp komen er niet extreem veel krachten aan de pluggen. Bij zwaardere lasten zoals het bevestigen van planken of wandkasten is het verstandig een metalen hollewandplug te gebruiken. Een metalen plug is sterker dan een nylon plug. Bij dun plaatmateriaal moet je ook kiezen voor een hollewandplug die voldoende klemt zodat er geen speling op de plug ontstaat.

In gipsplaten kan je gebruik maken van een gipsplaatplug ook wel wokkel genoemd. Door het grove schroefdraad van deze plug heeft de plug een sterke houvast in gipsplaat. Deze plug wordt vaak geleverd inclusief schroef. Een andere plug die hiervoor goed geschikt is is de Fischer Duopower plug. Deze plug is tevens geschikt in vrijwel iedere andere ondergrond omdat hij zichzelf aanpast in de ondergrond waarin die word toegepast. Wil je zwaardere lasten bevestigen in een holle wand dan is de Fischer Duotec een betere variant.

In ons uitgebreide assortiment vindt je vele soorten hollewandpluggen. Door gebruik van onze filters kies je gemakkelijk de plug die jij nodig hebt. Selecteer het klembereik. Dit betekend de dikte van het te bevestigen deel. Dus bij bevestiging op gipsplaat, de dikte zoals bijvoorbeeld 20 mm gipsplaat + plankdrager 2 mm is klembereik 22 mm. Weet je niet zeker welke plug je moet kiezen, neem dan vrijblijvend contact met ons op voor advies.

Toepassing hollewandpluggen

De meest voorkomende toepassing van een hollewandplug is bij de bevestiging aan gipsplaat, dun plaatmateriaal en holle wanden. Gipswanden zijn vaak dun en kwetsbaar. Daarom heb je voor een stevige bevestiging een speciale plug nodig. Gips wanden zijn trouwens niet altijd holle wanden. Omdat een hollewandplug de krachten beter verdeelt in de gipsplaat zijn hollewandpluggen beter geschikt voor de montage aan gipsplaat. Heb je geen ruimte achter de gipsplaat, dan is het aan te raden een gipsplaatplug te gebruiken.

Hollewandpluggen monteren

Bij het plaatsen van een hollewandplug wordt een gat geboord in het plaatmateriaal waarna de hollewandplug door het gat wordt gestoken. Hier tegen word het opbouwdeel geplaatst en bevestigd met de schroef of bout die door het aanbouwdeel in de hollewandplug wordt gedraaid. De hollewandplug spreid zich uit achter het plaatmateriaal en verdeeld de krachten over een groot oppervlak. 

Hollewandplug kopen

Hollewandpluggen voor diverse toepassingen kopen doe je makkelijk online bij de pluggen webshop Pluggen.nl. Hollewandpluggen van metaal of nylon? Je vindt ze allemaal bij Pluggen.nl. Selecteer aan de hand van onze filters de eigenschappen en vind makkelijk de juiste pluggen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem contact met ons op.

De voordelen van hollewandpluggen bij Pluggen.nl

  • Breed aanbod voor iedere toepassing
  • Staffelkorting, koop meer, betaal minder
  • Het aanbouwdeel blijft demonteerbaar doormiddel van het metrische binnendraad
  • Hoge belastbaarheid door viervoudige spreiding
  • Weerhaken voorkomen meedraaien tijdens montage
  • Makkelijk in gebruik
De waardering van www.pluggen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 8 reviews.
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.