Blog

 1. Plug uit de muur halen

  Plug uit de muur halen

  Hoe haal je een plug uit de muur?

  Een plug die niet meer gebruikt wordt uit de muur halen of een verkeerde maat plug gebruikt en wil je deze weer verwijderen? Op deze manieren haal je gemakkelijk een plug uit de muur.

  1. Gebruik een schroef. Draai de schroef een paar slagen in de plug zodat hij net stevig vast zit maar niet te vast. pak nu een tang en trek de plug uit de muur door aan de schroef te trekken.
  2. Gebruik een kurkentrekker. Geen schroef of tang in huis? Draai een kurkentrekker een klein gedeelte in de plug zodat hij net vast zit en trek de plug uit de muur.
  Lees meer »
 2. Welke lengte slagpluggen heb ik nodig?

  Welke lengte slagpluggen heb ik nodig?

  Slagpluggen worden gebruikt als een snelle efficiente manier van doorsteekmontage van bijvoorbeeld balken en latten aan een muur. Slagpluggen heb je in verschillende maten maar welke maat heb je nodig voor jouw klus? De maat van de slagplug die jij nodig hebt is afhankelijk van de dikte van het te bevestigen deel. Dit noemen wij het klembereik van de slagplug of ook wel de effectieve lengte genoemd. Met het klembereik wordt verstaan het te klemmen deel wat op de ondergrond wordt bevestigd. Wanneer je een balk met een dikte van 3cm op een muur wilt bevestigen is het klembereik in dit geval 3cm ofwel 30mm. In dit geval heb je een slagplug van 6x60 nodig. Het klembereik heeft te maken met de lengte van de slagplug. Bij onze productfilters vindt je onder klembereik de verschillende maten klembereik in millimeters. Selecteer het klembreik dat jij nodig hebt en vindt gemakkelijk de juiste

  Lees meer »
 3. Hoe werken hollewandpluggen

  Hoe werken hollewandpluggen

  Pluggen voor een hollewand of gipsplaat

  Hollewandpluggen zijn zoals het woord al zegt pluggen voor een hollewand. Met een hollewand word bedoelt een wand uit plaatmateriaal zoals bijvoorbeeld gipsplaat. Tevens kunnen hollewandpluggen ook toegepast worden in plafonds. Bij pluggen.nl vindt je een groot aanbod aan diverse pluggen voor gebruik in hollewand. Voor hollewand bevestiging is een andere plug nodig dan voor in massief bouwmateriaal. De reden hiervoor is dat er minder materiaal beschikbaar is waar de plug zich aan kan vasthouden. Hiervoor zijn hollewandpluggen ontwikkeld. De pluggen voor hollewand zijn meestal voorzien van een grote spreidzone om goed te kunnen klemmen achter het plaatmateriaal. Als uitzodering heb je voor gipsplaat pluggen met een zeer grove schroefdraad die zich stevig vast snijd in de plaat.

  Hollewandpluggen zijn er in nylon of metaal. Het voordeel van metalen hollewandpluggen

  Lees meer »
 4. Welke schroef lengte heb ik nodig bij DuoPower pluggen?

  Welke schroef lengte heb ik nodig bij DuoPower pluggen?

  Welke lengte schroeven heb ik nodig bij Fisch DuoPower pluggen?

  DuoPower pluggen zijn één van de populairste soort pluggen van dit moment. Om een stevige bevestiging te krijgen is het zeer belngrijk om de juiste schroeflengte te gebruiken bij het gebruik van pluggen. Door het gebruik van de juiste lengte schroeven kan de plug optimaal spreiden om de optimale werking te verkrijgen. Spreiding van de plug is de belangrijkste eigenschap van een plug. Hierdoor krijgt de plug zijn houvast. Waarom zijn Duopower pluggen zo populair? Het antwoord op deze vraag is de variatie aan toepassingen. De Duopower pluggen zijn geschikt voor vrijwel iedere ondergrond. De plug is gemaakt van twee componenten en kan zich hierdoor aanpassen aan de ondergrond. 

  De lengte van de benodigde schroeven die je nodig hebt bij gebruik van Fischer Duopower pluggen reken je uit met de volgende formule.

  • Pluglengte + dikte van aanbouwdeel + schroefdiameter = schroeflengte
  Lees meer »
 5. Welke pluggen in gipsblokken

  Welke pluggen gebruik je in gipsblokken? Voor gipsblokken adviseren wij Fischer DuoPower pluggen. Deze pluggen hebben een extra goede spreiding door de speciale twee componenten samenstelling. Hierdoor zijn deze pluggen goed geschikt voor gebruik in gipsblokken.

  Lees meer »
 6. Wanneer pluggen gebruiken?

  Pluggen gebruik je wanneer je in materialen wilt schroeven waar een schroef niet goed in hecht. Enkele voorbeeld hiervan zijn:

  • bakstenen muur
  • betonnen muur
  • gipswand
  • gipsplafond
  • hollewand
  • gasbeton
  • enz.

  In deze materialen zal een gewone schroef niet goed hechten. Om dit probleem op te lossen zijn er pluggen bedacht. Een plug bevestig je door een gat te boren in het materiaal waar jij de schroef in wilt bevestigen en in dit gat de plug te duwen. De schroef draai je in de pluggen die zal spreiden door het indraaien van de schroef. De spreiding van de plug zorgt ervoor dat de plug klemt in de ondergrond. 

  Wat kan je allemaal bevestigen met pluggen?

  Pluggen kan je gebruiken bij vele verschillende toepassingen. Bijvoorbeeld bij het ophangen van een schilderij aan een muur of bij het plaatsen van een badmeubel of ophangen van een keukenkast. Ook worden pluggen gebruikt bij het plaatsen

  Lees meer »
 7. Wat is het verschil tussen pluggen met en zonder kraag?

  Pluggen bestaan er in vele varianten met verschillende eigenschappen en voor verschillende toepassingen. Eén van de verschillen is wel of geen kraag. Pluggen met een kraag blijven op het boorgat liggen door de kraag. Deze kraag is vooral handig bij gebruik in plaatmateriaal met een holle achterkant. De kraag zorgt er voor dan de plug niet in het boorgat valt. Pluggen zonder kraag kan je daar in tegen verder in het boorgat duwen.

  Lees meer »
 8. Welke lengte schroef bij welke plug maat?

  Welke lengte schroef bij welke plug maat?

  Welke lengte schroef heb ik nodig voor nylon murpluggen? Deze vraag krijgen wij vaker te horen bij onze klantenservice. 

  De lengte van de schroef is afhankelijk van welke maat plug je gebruikt. De meest gangbare plug maat is de 6x30. Deze maat aanduiding staat voor het volgende: 6mm is de buitendiameter van de plug. Het tweede getal is de lengte van de plug, 30mm in dit geval. Op onze webshop geven wij bij iedere plug afzonderlijk aan voor welke schroefdiameter de pluggen geschikt zijn. Deze 6mm pluggen zijn geschikt voor schroeven van 3,5 tot 5mm. Nu is de vraag welke lengte schroef gebruik ik bij 6mm pluggen? Het antwoord hierop is als volgt.

  Welke lengte schroeven gebruik ik bij welke plug maat?

  De minimale schroeflengte = pluglengte + aanbouwdeel + dikte van de schroef.

  Bijvoorbeeld je gebruikt een plug 6x30. Hiervoor kies je een schroef tussen

  Lees meer »
 9. Montage wijzen

  Verschillende manieren van monteren

  De volgende pagina dient ter informatie en ondersteuning bij de keuze van het juiste product. 

  Er wordt onderscheid gemaakt tussen 3 verschillende manieren van monteren:

  Voorsteekmontage

  Hier bij ligt de plug, bondig met de verankeringsondergrond. De voorsteekmontage word hoofdzakelijk bij losstaande montages gebruikt.

  muurplug, universeelplug

  Doorsteekmontage

  Deze wordt voornamelijk bij elementen zoals bijv. Lijsten of kozijnen gebruikt, waar per aanbouwdeel meerdere bevestigingspunten nodig zijn.

  slagpluggen

  Lees meer »
De waardering van www.pluggen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 8 reviews.
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.