Blog

 1. Welke pluggen voor zware belasting?

  Welke pluggen voor zware belasting?

  Welke pluggen zijn het best voor een zware belansting? Bij zware belastingen is het belangrijk om de juiste pluggen te gebruiken. Welke pluggen dit zijn is afhankelijk van de toepassing. Dit wil zeggen, wat ga je monteren en wat is de ondergrond. Over het algemeen zijn metalen pluggen sterken dan kunststof (nylon) pluggen. In sommige gevallen is het beter een anker te gebruiken dan een plug. Metalen ankers zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en kunnen bij het juiste gebruik zwaardere lasten aan.

  Gipsplaatpluggen voor zware belasting

  Ook gipsplaatpluggen zijn verkrijgbaar voor zware belasting. De sterkste variant is in dit geval ook een metalen plug. Omdat gipsplaat een relatief zacht materiaal is is het belangrijk om een sterke plug te gebruiken die goed in de plaat hecht. Metalen gipsplaatpluggen hebben zeer grof schroefdraad

  Lees meer »
 2. Boormaat pluggen voorboren

  Boormaat pluggen voorboren

  Met welke maat boor moet ik mijn pluggen voorboren? Deze vraag krijgen wij vaker te horen bij onze klantenservice. Voor het plaatsen van een plug moet er een gat geboord worden in het bouwmateriaal. Maar met welke maat boor moet een plug voorgeboord worden? Dit is vrij simpel. De het boorgat moet geboord worden met de zelfde maat als de diameter van de plug. Gebruik je een 6mm plug, gebruik dan een 6mm boor. Om de plug goed zijn werk te kunnen laten doen is het belangrijk dat het boorgat niet te groot is. Gebruik dus geen grotere boor. Hierdoor kan de plug niet voldoende grip krijgen in het boorgat waardoor de plug makkelijk los kan raken. Ook is het belangrijk om een rechte boor te gebruiken en een boormachine waarvan de boorkop niet slingert. Door een kromme boor te gebruiken of een boormachine waarvan de boorkop slingert zal het gat groter worden dan de boordiameter. Dit veroorzaakt een te groot gat waarin de plug niet

  Lees meer »
 3. Plug uit de muur halen

  Plug uit de muur halen

  Hoe haal je een plug uit de muur?

  Een plug die niet meer gebruikt wordt uit de muur halen of een verkeerde maat plug gebruikt en wil je deze weer verwijderen? Op deze manieren haal je gemakkelijk een plug uit de muur.

  1. Gebruik een schroef. Draai de schroef een paar slagen in de plug zodat hij net stevig vast zit maar niet te vast. pak nu een tang en trek de plug uit de muur door aan de schroef te trekken.
  2. Gebruik een kurkentrekker. Geen schroef of tang in huis? Draai een kurkentrekker een klein gedeelte in de plug zodat hij net vast zit en trek de plug uit de muur.
  Lees meer »
 4. Welke lengte slagpluggen heb ik nodig?

  Welke lengte slagpluggen heb ik nodig?

  Hoe lang moet een slagplug zijn?

  Slagpluggen worden gebruikt als een snelle efficiente manier van doorsteekmontage van bijvoorbeeld balken en latten aan een muur.

  Slagpluggen zijn verkrijgbaar in verschillende maten maar welke maat heb je nodig voor jouw klus?

  De maat van de slagplug die jij nodig hebt is afhankelijk van de dikte van het te bevestigen deel. Dit noemen wij het klembereik van de slagplug of ook wel de effectieve lengte genoemd. Met het klembereik wordt verstaan het te klemmen deel wat op de ondergrond wordt bevestigd.

  Bijvoorbeeld: Wanneer je een balk met een dikte van 3cm op een muur wilt bevestigen is het klembereik in dit geval 3cm ofwel 30mm. In dit geval heb je een slagplug van 6x60 nodig. Het klembereik heeft te maken met de lengte van de slagplug.

  Tussen de productfilters op onze webshop vindt je onder ''klembereik'' de

  Lees meer »
 5. Hoe werken hollewandpluggen

  Hoe werken hollewandpluggen

  Pluggen voor een hollewand of gipsplaat

  Hollewandpluggen zijn zoals het woord al zegt pluggen voor een hollewand. Met een hollewand word bedoelt een wand uit plaatmateriaal zoals bijvoorbeeld gipsplaat. Tevens kunnen hollewandpluggen ook toegepast worden in plafonds. Bij pluggen.nl vindt je een groot aanbod aan diverse pluggen voor gebruik in hollewand. Voor hollewand bevestiging is een andere plug nodig dan voor in massief bouwmateriaal. De reden hiervoor is dat er minder materiaal beschikbaar is waar de plug zich aan kan vasthouden. Hiervoor zijn hollewandpluggen ontwikkeld. De pluggen voor hollewand zijn meestal voorzien van een grote spreidzone om goed te kunnen klemmen achter het plaatmateriaal. Als uitzodering heb je voor gipsplaat pluggen met een zeer grove schroefdraad die zich stevig vast snijd in de plaat.

  Hollewandpluggen zijn er in nylon of metaal. Het voordeel van metalen hollewandpluggen

  Lees meer »
 6. Welke schroef lengte heb ik nodig bij DuoPower pluggen?

  Welke schroef lengte heb ik nodig bij DuoPower pluggen?

  Welke lengte schroeven heb ik nodig bij Fisch DuoPower pluggen?

  DuoPower pluggen zijn één van de populairste soort pluggen van dit moment. Om een stevige bevestiging te krijgen is het zeer belngrijk om de juiste schroeflengte te gebruiken bij het gebruik van pluggen. Door het gebruik van de juiste lengte schroeven kan de plug optimaal spreiden om de optimale werking te verkrijgen. Spreiding van de plug is de belangrijkste eigenschap van een plug. Hierdoor krijgt de plug zijn houvast. Waarom zijn Duopower pluggen zo populair? Het antwoord op deze vraag is de variatie aan toepassingen. De Duopower pluggen zijn geschikt voor vrijwel iedere ondergrond. De plug is gemaakt van twee componenten en kan zich hierdoor aanpassen aan de ondergrond. 

  De lengte van de benodigde schroeven die je nodig hebt bij gebruik van Fischer Duopower pluggen reken je uit met de volgende formule.

  • Pluglengte + dikte van aanbouwdeel + schroefdiameter = schroeflengte
  Lees meer »
 7. Welke pluggen in gipsblokken

  Welke pluggen in gipsblokken

  Wij krijgen regelmatig de vraag welke pluggen je kunt gebruiken in gipsblokken.

  Gipsblokken zijn bouwstenen voor het metselen van niet dragende binnenwanden. De gipsblokken zijn relatief licht van gewicht en gemaakt van massief stucgips.

  Welke pluggen gebruik je in gipsblokken?

  Bij het gebruiken van een plug in gipsblokken is het aan te raden een zo lang mogelijke plug te gebruiken om een stevige bevestiging te krijgen. Welke lengte pluggen je kunt gebruiken is afhankelijk van de dikte van de gipsblokken. Je wilt uiteraard niet dat de pluggen door

  Lees meer »
 8. Wanneer pluggen gebruiken?

  Pluggen gebruik je wanneer je in materialen wilt schroeven waar een schroef niet goed in hecht. Enkele voorbeeld hiervan zijn:

  • bakstenen muur
  • betonnen muur
  • gipswand
  • gipsplafond
  • hollewand
  • gasbeton
  • enz.

  In deze materialen zal een gewone schroef niet goed hechten. Om dit probleem op te lossen zijn er pluggen bedacht. Een plug bevestig je door een gat te boren in het materiaal waar jij de schroef in wilt bevestigen en in dit gat de plug te duwen. De schroef draai je in de pluggen die zal spreiden door het indraaien van de schroef. De spreiding van de plug zorgt ervoor dat de plug klemt in de ondergrond. 

  Wat kan je allemaal bevestigen met pluggen?

  Pluggen kan je gebruiken bij vele verschillende toepassingen. Bijvoorbeeld bij het ophangen van een schilderij aan een muur of bij het plaatsen van een badmeubel of ophangen van een keukenkast. Ook worden pluggen gebruikt bij het plaatsen

  Lees meer »
 9. Wat is het verschil tussen pluggen met en zonder kraag?

  Pluggen bestaan er in vele varianten met verschillende eigenschappen en voor verschillende toepassingen. Eén van de verschillen is wel of geen kraag. Pluggen met een kraag blijven op het boorgat liggen door de kraag. Deze kraag is vooral handig bij gebruik in plaatmateriaal met een holle achterkant. De kraag zorgt er voor dan de plug niet in het boorgat valt. Pluggen zonder kraag kan je daar in tegen verder in het boorgat duwen.

  Lees meer »
 10. Welke lengte schroef bij welke plug maat?

  Welke lengte schroef bij welke plug maat?

  Welke lengte schroef heb ik nodig voor nylon murpluggen? Deze vraag krijgen wij vaker te horen bij onze klantenservice. 

  De lengte van de schroef is afhankelijk van welke maat plug je gebruikt. De meest gangbare plug maat is de 6x30. Deze maat aanduiding staat voor het volgende: 6mm is de buitendiameter van de plug. Het tweede getal is de lengte van de plug, 30mm in dit geval. Op onze webshop geven wij bij iedere plug afzonderlijk aan voor welke schroefdiameter de pluggen geschikt zijn. Deze 6mm pluggen zijn geschikt voor schroeven van 3,5 tot 5mm. Nu is de vraag welke lengte schroef gebruik ik bij 6mm pluggen? Het antwoord hierop is als volgt.

  Welke lengte schroeven gebruik ik bij welke plug maat?

  De minimale schroeflengte = pluglengte + aanbouwdeel + dikte van de schroef.

  Bijvoorbeeld je gebruikt een plug 6x30. Hiervoor kies je een schroef tussen

  Lees meer »
Pagina
De waardering van www.pluggen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 8 reviews.
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.