Welke pluggen voor zware belasting?

Welke pluggen zijn het best voor een zware belansting? Bij zware belastingen is het belangrijk om de juiste pluggen te gebruiken. Welke pluggen dit zijn is afhankelijk van de toepassing. Dit wil zeggen, wat ga je monteren en wat is de ondergrond. Over het algemeen zijn metalen pluggen sterken dan kunststof (nylon) pluggen. In sommige gevallen is het beter een anker te gebruiken dan een plug. Metalen ankers zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en kunnen bij het juiste gebruik zwaardere lasten aan.

Gipsplaatpluggen voor zware belasting

Ook gipsplaatpluggen zijn verkrijgbaar voor zware belasting. De sterkste variant is in dit geval ook een metalen plug. Omdat gipsplaat een relatief zacht materiaal is is het belangrijk om een sterke plug te gebruiken die goed in de plaat hecht. Metalen gipsplaatpluggen hebben zeer grof schroefdraad dat goed in de gipsplaat snijd. Ook zijn de bijgeveverde schroeven van gahard staal en geschikt voor zwaardere lasten.

Slagpluggen voor zware belasting.

Wanneer je zoekt naar slagpluggen voor zware belasting ben je eigenlijk opzoek naar constructiepluggen ook wel kozijnpluggen genoemd. Constructiepluggen zijn voorzien van een dikkere schroeven en hebben een langere spreidzone dan normale slagpluggen. Door deze spreidzone kan de plug zich beter in de ondergrond hechten dan een gewone slagplug. Hierdoor zijn de constructiepluggen te gebruiken in bijna alle bouwmaterialen zoals geperforeerde baksteen, cellenbeton, holle bouwstenen, thermische isolatieblokken en meer.

Nylon pluggen voor zware belasting

Ook nylon pluggen zijn er in sterkere uitvoering zoals de univserele pluggen. Een van de sterkste varianten is de Fischer DuoPower. Deze pluggen zijn gemaakt van twee componenten en hebben hierdoor een optimale spreiding. Deze pluggen passen zich zelf aan op een manier dat ze de beste werking hebben voor de ondergrond waar de pluggen in gebruikt worden. Zo krijg je de best mogelijke uittrekwaardes.

Pluggen voor zware belasting kopen? 

Pluggen voor zware belasting kopen doe je makkelijk online bij Pluggen.nl. Bij Pluggen.nl vindt je een groot assortiment pluggen online. Vindt gemakkelijk de juiste pluggen aan de hand van onze filters. Heb je de juiste plug niet gevonden of wil je advies over één van onze pluggen, neem dan contact met ons op.