Maandelijkse Archieven: April 2022

  1. Plug uit de muur halen

    Plug uit de muur halen

    Hoe haal je een plug uit de muur?

    Een plug die niet meer gebruikt wordt uit de muur halen of een verkeerde maat plug gebruikt en wil je deze weer verwijderen? Op deze manieren haal je gemakkelijk een plug uit de muur.

    1. Gebruik een schroef. Draai de schroef een paar slagen in de plug zodat hij net stevig vast zit maar niet te vast. pak nu een tang en trek de plug uit de muur door aan de schroef te trekken.
    2. Gebruik een kurkentrekker. Geen schroef of tang in huis? Draai een kurkentrekker een klein gedeelte in de plug zodat hij net vast zit en trek de plug uit de muur.
    Lees meer »
  2. Welke lengte slagpluggen heb ik nodig?

    Welke lengte slagpluggen heb ik nodig?

    Hoe lang moet een slagplug zijn?

    Slagpluggen worden gebruikt als een snelle efficiente manier van doorsteekmontage van bijvoorbeeld balken en latten aan een muur.

    Slagpluggen zijn verkrijgbaar in verschillende maten maar welke maat heb je nodig voor jouw klus?

    De maat van de slagplug die jij nodig hebt is afhankelijk van de dikte van het te bevestigen deel. Dit noemen wij het klembereik van de slagplug of ook wel de effectieve lengte genoemd. Met het klembereik wordt verstaan het te klemmen deel wat op de ondergrond wordt bevestigd.

    Bijvoorbeeld: Wanneer je een balk met een dikte van 3cm op een muur wilt bevestigen is het klembereik in dit geval 3cm ofwel 30mm. In dit geval heb je een slagplug van 6x60 nodig. Het klembereik heeft te maken met de lengte van de slagplug.

    Tussen de productfilters op onze webshop vindt je onder ''klembereik'' de

    Lees meer »
  3. Hoe werken hollewandpluggen

    Hoe werken hollewandpluggen

    Pluggen voor een hollewand of gipsplaat

    Hollewandpluggen zijn zoals het woord al zegt pluggen voor een hollewand. Met een hollewand word bedoelt een wand uit plaatmateriaal zoals bijvoorbeeld gipsplaat. Tevens kunnen hollewandpluggen ook toegepast worden in plafonds. Bij pluggen.nl vindt je een groot aanbod aan diverse pluggen voor gebruik in hollewand. Voor hollewand bevestiging is een andere plug nodig dan voor in massief bouwmateriaal. De reden hiervoor is dat er minder materiaal beschikbaar is waar de plug zich aan kan vasthouden. Hiervoor zijn hollewandpluggen ontwikkeld. De pluggen voor hollewand zijn meestal voorzien van een grote spreidzone om goed te kunnen klemmen achter het plaatmateriaal. Als uitzodering heb je voor gipsplaat pluggen met een zeer grove schroefdraad die zich stevig vast snijd in de plaat.

    Hollewandpluggen zijn er in nylon of metaal. Het voordeel van metalen hollewandpluggen

    Lees meer »
De waardering van www.pluggen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 8 reviews.
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.