Welke pluggen in gipsblokken

Wij krijgen regelmatig de vraag welke pluggen je kunt gebruiken in gipsblokken.

Gipsblokken zijn bouwstenen voor het metselen van niet dragende binnenwanden. De gipsblokken zijn relatief licht van gewicht en gemaakt van massief stucgips.

Welke pluggen gebruik je in gipsblokken?

Bij het gebruiken van een plug in gipsblokken is het aan te raden een zo lang mogelijke plug te gebruiken om een stevige bevestiging te krijgen. Welke lengte pluggen je kunt gebruiken is afhankelijk van de dikte van de gipsblokken. Je wilt uiteraard niet dat de pluggen door de gipsblokken heen steken. Voor gipsblokken adviseren wij Fischer DuoPower pluggen te gebruiken. Deze pluggen hebben een extra goede spreiding door de speciale twee componenten samenstelling. Hierdoor zijn deze pluggen goed geschikt voor gebruik in gipsblokken. Het beste kan je de gipsblokken voorboren met een metaalboor. Hiermee krijg je de meest strakke boorgaten in gipsblokken.

Belastbaarheid Fischer Duopower pluggen in gipsblokken

Plug maat (fischer duopower)5x256x306x508x408x6510x5010x80

12x60

14x70
houtschroef diameter (mm)45566881010
Gipsblokken (ρ ≥ 0,9 kg/dm³) uittrekwaarde in kN0.100.180.370.250.500.350.650.500.50

Pluggen voor gipsplaat

Voor muren of plafonds van gipsplaten adviseren wij gipsplaatpluggen te gebruiken. Deze soort pluggen is spreciaal geschikt voor gipsplaten en niet voor gipspblokken. Omdat gipsplaten dunner en zachter zijn dan gipsblokken zorgen gipsplaatpluggen in gipsplaten voor een stevigere bevestiging.

Pluggen voor gipsblokken kopen of advies?

Wil je pluggen voor gipsblokken kopen bekijk en koop dan het aanbod in onze webshop. Twijfel je over welke plug je het best kan gebruiken en wil je advies? Neem dan contact op met één van onze adviseurs.